Preteklo soboto, 12. 12. 2015, se je v popoldanskem času odvil rekreativni turnir v badmintonu za odrasle, in sicer 48. turnir za Koroško badmintonsko jakostno lestvico. Turnirja se je udeležilo 33 tekmovalk in tekmovalcev v petih jakostnih skupinah, kjer smo v letošnjem letu naredili novost in sicer A skupino moški nato razdelili še na elitno skupino, kamor so se uvrstili Jurij Rudolf (BK Karizma), Uroš Abraham (ŠD Sele-Vrhe) in Jan Tomšič (ŠD Sele-Vrhe). V tem vrstnem redu so na koncu tudi osvojili mesta.

V moški A kategoriji je zmagal Lenart Žuber pred Matejem Skerlovnikom in Simonom Lešnikom (vsi ŠD Sele-Vrhe).

Moško B skupino, ki je sedaj združena z moško nad 40 let, je osvojil Denis Dretnik (BK Keltpub) pred Urošem Tarkušem (BK Karizma) in Jožetom Detečnikom (ŠD Rekreator).

Presenetljivo velika udeležba v moški C skupini katera je sicer slabo zasedena, je bila polna zanimivih iger in preobratov kar le priča k temu, da badminton pridobiva na popularnosti tudi med novimi tekmovalci. Zmagovalec te skupine je sicer povratnik – Matej Jesenek (ŠD Sele-Vrhe), drugo mesto je pripadalo Boštjanu Jazbecu (BK Rekreator) in tretje mesto Tadeju Slemniku (ŠD Sele-Vrhe).

V ženski A kategoriji je finale potekalo v isti zasedbi kot na zadnjem turnirju na Muti in sicer med Andrejo Preložnik (ŠZ Muta) in Jožico Kogelnik (ŠD Rekreator), kjer pa se je Andreja maščevala za poraz na Muti in tokrat zasedla prvo mesto, druga je bila Jožica. Tretje mesto je isto kot na turnirju na Muti zasedla Janja Obretan (ŠD Sele-Vrhe). V ženski B kategoriji pa je prvo mesto zasedla Polona Jovan pred Matejo Kozamurnik (obe ŠD Sele-Vrhe), tretje mesto pa je pripadalo Tanji Fašun (BK Črna).

Preostale rezultate si je možno ogledati na naslednji povezavi: REZULTATI 48. KBJL.

Glavni sponzor turnirja za odrasle je bila FZ Forza, trgovina z badminton opremo.