V začetku meseca novembra (5. in 6. november 2016) je v Športni hali Vinka Cajnka izžarevalo športno vzdušje na področju badmintona. V soboto je potekal turnir v badmintonu za odrasle, v nedeljo pa za otroke.

Dvodnevnega projekta se je udeležilo preko 70 tekmovalcev in tekmovalk iz 8-ih različnih Koroških klubov oziroma društev, organizator pa je izvedel tekmovanje v 12 različnih kategorijah (moški A, B, C in veterani, ženske A in B, ter deklice in dečki U9, U11 in U13).

Glavni sponzor tekmovanje je bila FZ Forza in Spotur Slovenj Gradec.

V turnirju za odrasle sta v moški C skupini v finalu nastopila Dušan KLEMENČIČ in Tadej SLEMNIK (oba ŠD Sele-Vrhe), kjer je z 2:1 v nizih na koncu slavil Dušan. Dejan BRUMEC (tudi ŠD Sele-Vrhe) je v tekmi za tretje mesto moral priznati premoč Noahu LAZNIKU (BK Rekreator).

Najštevilčnejša kategorija B je bila polna preobratov, kjer sta prvo in tretje mesto osvojila člana ŠD Sele-Vrhe in sicer Borut KONEČNIK in Matjaž GAŠPER. Mednje se je uspelo uvrstiti Alešu MLAKARJU (ŠD Pameče-Troblje), ki je tako osvojil končno drugo mesto.

V najmočnejši A kategoriji je pri moških prijetno presenetil Samo RUBIN, ki je v skupinskem delu premagal Uroša ABRAHAMA in na koncu zasedel odlično tretje mesto. Uroš je po izgubljeni tekmi v predtekmovanju pričel igrati bolje, prišel v finale in po napetem dvoboju z Jurijem RUDOLFOM (BK Branik) moral le temu priznati premoč z 2:1.

Prvič na Koroškem se je izvedla tudi Veteranska skupina, kjer je prvo mesto osvojil Vojko KARNER (ŠD Pameče-Troblje), drugo Milan PLESEC (BK Črna) in tretje Rok Pečnik (ŠD Pameče-Troblje).

Presenetljiva je bila udeležba pri ženskah, kjer je v ženski B skupini slavila tekmovalka iz BK Črna Alja PLESEC, druga je bila mladinka iz domačega društva ŠD Sele-Vrhe, Manca FRIŠKOVEC in tretja Danijela MORI (BK Rekreator).

V ženski A skupini pa je premoč prikazala Andreja Preložnik pred Jožico Kogelnik (BK Rekreator) in pred domačo igralko Janjo OBRETAN (ŠD Sele-Vrhe).