1. marca se je z 59. turnirjem za KPB & KBJL na Muti končala letošnja sezona tekmovanj za Koroško badmintonsko jakostno lestvico (KBJL) in Koroški pokal v badmintonu (KPB). Sezona je bila nekoliko krajša, saj je koroškim badmintonskim klubom in športnim društvom uspelo tokrat organizirati le šest turnirjev (iz programa je izpadel odprti turnir na Prevaljah), zato pa ni bila nič manj zanimiva!

V obeh moških starostnih kategorijah sta se v šesti sezoni Koroškega pokala v badmintonu na vrhu prvič pojavili novi imeni!  V najmočnejši moški kategoriji do 40 let je zmago slavil Jan TOMŠIČ iz BK Črna. Jan je v paru z Andražem Leskovcem osvojil vse turnirje v dvojicah, temu pa dodal še eno drugo in eno peto mesto na turnirjih v posamezni konkurenci in tako prevzel prehodni pokal iz rok zmagovalca vseh preteklih sezon Uroša Abrahama. Slednji je izpustil vse tri turnirje v dvojicah in tako prekinil nadvse uspešno serijo.

Še bolj napeto je bilo v kategoriji moških nad 40 let, kjer je do odločitve prišlo šele na zadnjem turnirju na Muti. S četrtim mestom v posamezni konkurenci je Jože SENICA iz ŠD Rekreator Dravograd nabral dovolj prednosti in prehitel do tedaj vodilnega in zmagovalca vseh preteklih sezon Toma Pečnika. Jože je pridno nabiral točke tako na turnirjih v dvojicah, kot posamezno, mešal štrene tudi precej mlajšim tekmovalcem in se na vseh turnirjih konstantno uvrščal med drugim in petim mestom, kar je bilo na koncu dovolj za osvojitev sezone 2016/17 in prehodnega pokala.

V ženski konkurenci pa je letos ponovno kraljevala Andreja PRELOŽNIK iz Radelj. Če si je lani še delila najvišjo stopničko z Jožico Kogelnik, je letos prestavila eno prestavo višje in zmagala prav vse turnirje v sezoni ter tako že peto leto zapovrstjo osvojila sezono in prehodni pokal KPB.

Najuspešnejši tekmovalci Koroškega pokala v badmintonu (KPB) za sezono 2016/17 po posameznih kategorijah so postali:

MOŠKI DO 40 LET:

  1. Jan TOMŠIČ (BK Črna) … 474 točk
  2. Andraž Leskovec (BK Črna) … 358 točk
  3. Lenart Žuber (ŠD Sele-Vrhe) … 348 točk

MOŠKI NAD 40 LET:

  1. Jože SENICA (BK Rekreator) … 350 točk
  2. Tomo Pečnik (BK Karizma) … 339 točk
  3. Jože Detečnik (BK Rekreator) … 272 točk

ŽENSKE:

  1. Andreja PRELOŽNIK (Radlje) … 518 točk
  2. Jožica Kogerlnik (BK Rekreator) … 374 točk
  3. Andreja Tarkuš (ŠD Sele-Vrhe) … 281 točk

Omeniti velja tudi tekmovalke in tekmovalce, ki so uspeli nastopiti na vseh šestih turnirjih sezone, kar je vsekakor tudi lep dosežek, saj mora človek ob pomanjkanju časa pri vseh današnjih obveznostih biti hkrati tudi zdrav in brez kake poškodbe. Letošnji naziv »kaveljca in koreninice« tako prejmejo: Andreja PRELOŽNIK, Uroš TARKUŠ, Denis SEDOVŠEK in Tomo PEČNIK.

Še naprej spremljajte badmintonsko dogajanje na Koroškem na spletni strani (www.badminton-koroska.si).

Aleš Mlakar