V sklopu druge badmintonske lige Slovenija – Koroška regija, smo na Koroškem v soboto, 6. 5. 2017, organizirali tekmovanje štirih ekip, ki so dosegle najvišje število točk v sezoni 2016/2017. V polfinalu sta bila postavljena dva nosilca (Črna in Rekreator), ki sta nasprotnika dobila po žrebu. Ekipa ŠD REKREATOR je kot prvi nosilec izžrebala drugo ekipo ŠD SELE-VRHE, medtem ko je ekipa BK ČRNA dobila v polfinalu prvo ekipo ŠD SELE-VRHE.

Tako polfinalne igre kot nadalje finalna tekma ter za tretje mesto so postregli s presenetljivimi igrami, kjer je Rekreator v polfinalu opravičil vlogo nosilca in se prebil v finale s skupnim seštevkom točk 3:2 v njihovo prid medtem ko je ŠD Sele-Vrhe – Prva ekipa presenetil favorizirano ekipo BK Črna in se z enakim seštevkom točk 3:2 uvrstil v finale.

V finalu je ponovno presenetila ekipa ŠD Sele-Vrhe – Prva ekipa, saj je v zadnji tekmi (mešane dvojice), s tesno zmago v setih 2:1 uspela premagati ekipo ŠD Rekreator in tako osvojila prvo mesto. Tudi za tretje mesto med ekipo BK Črna in ŠD Sele-Vrhe – Druga ekipa je bilo napeto, saj je bilo stanje v točkah pred zadnjo tekmo izenačeno. Tretje mesto je ekipa BK Črna uspela doseči po izenačenem dvoboju moški posamezno, kjer so po setih 2:1 uspeli dobiti odločilno točko.

Tovrstno tekmovanje se je na Koroškem izvedlo prvič v zgodovini in je prineslo kar nekaj dobrodošle svežine. V želji, da se prvouvrščena ekipa čim bolje izkaže na turnirju štirih regij v Ljubljani, se že veselimo podobnih tekmovanj v naslednji sezoni.