V Slovenj Gradcu je v soboto, 23.12.2017 v organizaciji Športnega društva Pameče-Troblje (in pomoči ŠD Sele-Vrhe) potekal 61. turnir v badmintonu za Koroško badmintonsko jakostno lestvico.

V petih težavnostnih kategorijah se je pomerilo 36 tekmovalcev in tekmovalk iz vse Koroške. Večino medalj so osvojili predstavniki ŠD Sele-Vrhe, ki so dominirali v najelitnejši, »Moški A« kategoriji, največ zlatih medalj pa predstavniki ŠD Rekreator – Dravograd.

V »Moški C« kategoriji je z zmago nase opozoril še ne polnoletni Aleksej KLEMENČIČ, ki bo ob pridnem delu in treningih že v nekaj letih lahko ogrozil tudi najboljše koroške igralce badmintona. V tej kategoriji se je odlično borila tudi edina prijavljena v »Ženski A« kategoriji – Jožica KOGELNIK, med moškimi zasedla 3. mesto in s tem zmagala v ženski A konkurenci.

V »Moški B« kategoriji so ponovno prevladovali »veterani« nad 40 let, zmago pa si je dokaj rutinirano priboril Jože DETEČNIK.

V najštevilčnejši (10 tekmovalcev) elitni kategoriji »Moški A« pa so, kot rečeno, dominirali tekmovalci ŠD Sele-Vrhe, ki so osvojili ne samo vse medalje, ampak kar prvih šest mest! Ponovno je zmagal Uroš ABRAHAM, ki pa je tokrat v finalu imel kar nekaj dela in je šele v tretjem setu strl odpor Lenarta ŽUBERJA.

Zanimive boje smo videli tudi v »Ženski B« kategoriji, kjer je med osmimi tekmovalkami slavila Katja POKERŽNIK iz Dravograda.

Dobro voljo in »predbožično« vzdušje smo prenesli tudi v picerijo Apachi, kjer smo se okrepčali in že tradicionalno izžrebali nagrade naših sponzorjev (BSH Nazarje, Lesoteka trgovine, Avto Velenje). Omeniti velja še glavna sponzorja, ki sta omogočila tekmovanje, in sicer Gozdno gospodarstvo Slovenj Gradec in Duler d.o.o.

Kategorija MOŠKI C:

  1. Aleksej KLEMENČIČ (ŠD Sele-Vrhe)
  2. Luka KORDEŽ (ŠD Rekreator – Dravograd)
  3. Borut TITOVŠEK (BK Karizma)

Kategorija MOŠKI B:

  1. Jože DETEČNIK (ŠD Rekreator – Dravograd)
  2. Martin GORNJEC (ŠD Pameče-Troblje)
  3. Aleš MLAKAR (ŠD Pameče-Troblje)

Kategorija MOŠKI A:

  1. Uroš ABRAHAM (ŠD Sele-Vrhe)
  2. Lenart ŽUBER (ŠD Sele-Vrhe)
  3. Boštjan KLEMENČIČ (ŠD Sele-Vrhe)

Kategorija ŽENSKE B:

  1. Katja POKERŽNIK (ŠD Rekreator – Dravograd)
  2. Klavdija BLAŽEK (ŠD Sele-Vrhe)
  3. Mateja KOZAMURNIK (ŠD Sele-Vrhe)

Kategorija ŽENSKE A:

  1. Jožica KOGELNIK (ŠD Rekreator – Dravograd)