V Slovenj Gradcu je v nedeljo 6.12.2009 v organizaciji Športnega društva Pameče potekal 13. turnir v badmintonu za Koroško badmintonsko jakostno lestvico. Tekmovanja se je udeležilo 28 tekmovalcev in tekmovalk iz vse Koroške. Najbolje so se odrezali člani Športnega društva Karizma iz Raven, ki so osvojili 1. mesta v vseh treh kategorijah.

Med ženskami je zmagala Mateja ROJNIK pred Aljo TERTINEK, obe iz Športnega društva Karizma, tretje mesto pa je osvojila Mateja KOZAMURNIK iz Športnega društva Sele-Vrhe.

V kategoriji moških nad 40 let je zmagal Tomo PEČNIK (Karizma) pred Vojkom KARNERJEM iz Športnega društva Sele-Vrhe, tretji pa je bil Jože DETEČNIK (Karizma).

V najštevilnejši in najmočnejši konkurenci moških do 40 let sta za pravo poslastico poskrbela Jurij RUDOLF iz Športnega društva Karizma in Uroš ABRAHAM iz Športnega društva Sele-Vrhe. V kvalitetni in izenačeni tekmi je z 2:1 v setih RUDOLF prvič premagal ABRAHAMA in prekinil dalj časa trajajočo prevlado slednjega. S tretjim mestom je opozoril nase Jernej DULER iz Športnega društva Pameče.