V nedeljo, 21.januarja, je na Ravnah na Koroškem v organizaciji ŠD Karizma potekal odprti rekreativni turnir dvojic v badmintonu. Turnirja, ki se je odvijal v dvorani OŠ Prežihov Voranc, se je udeležilo 44 igralk in igralcev badmintona, večinoma s Koroške, nekaj »badmintonašev« pa je prišlo tudi iz Maribora in Ljubljane. Turnir je štel tudi za novo ustanovljeno koroško jakostno badminton lestvico. V kategoriji moških dvojic sta prvo mesto osvojila Ivan Zdolšek in Rok Pečnik iz ŠD Pameče, ki sta v finalu po napetem in izenačenem dvoboju premagala domačo dvojico, Borut Dežman – Jaroš Štekl (ŠD Karizma), z rezultatom 2:1. Med ženskimi dvojicami sta se najbolje odrezali Lidija Ardler in Maja Mujkič, ki sta v finalu premagali Katjo Cvilak in Majo Dretnik (ŠD Karizma). V kategorjij mešanih dvojic sta zmago slavila Maja Mujkič in Blaž Zakotnik (Ljubljana), ki sta v finalnem srečanju pramagala dvojico iz Maribora, Vinko Ferk – Mateja Rojnik.

REZULTATI:

Moške dvojice (16 dvojic):
1.    Ivan Zdolšek – Rok Pečnik (ŠD Pameče)
2.    Borut Dežman – Jaroš Štekl (ŠD Karizma)
3.    Aleš Mlakar – Iztok Senovršnik (ŠD Pamče)
4.    Jože Detečnik – Rado Šrot (ŠD Karizma)

Ženske dvojice (6 dvojic)
1.    Lidija Ardler – Maja Mujkič (Ljubljana)
2.    Katja Cvilak – Maja Dretnik (ŠD Karizma)
3.    Andreja Štrucl – Alja Tertinek (ŠD Karizma)
4.    Veronika Zupanc – Romana Gradišnik (ŠD Sele-Vrhe)

Mešane dvojice (13 dvojic)
1.    Maja Mujkič – Blaž Zakotnik (Ljubljana)
2.    Vinko Ferk – Mateja Rojnik (Maribor)
3.    Aleš Mlakar – Romana Gradišnik (ŠD Pameče, ŠD Sele-Vrhe)
4.    Andreja Štrucl – Tomo Pečnik (ŠD karizma)

Tekmovanje, ki je po mnenju igralcev in igralk dobro uspela, sta skupaj z ostalimi donatorji podprla Havana Pub z Raven na Koroškem in Občina Ravne na Koroškem.

Ostali sponzorji: Tiross d.o.o. Ljubljana, BTS Company Ljubljana, Metal Ravne d.o.o., Slaščičarna Polanšek Prevalje, Gostilna pri Ruparju Prevalje, Gostilna pri Drofelniku Črna na Koroškem, Kekec in Mojca Ravne na Koroškem, Gostilna Pik Prevalje, Gostišče Brančurnik Prevalje in Piuk Slovenija d.o.o..