Prvič na Koroškem se je to soboto, 21. 10. 2017, odvijal turnir pod okriljem Badmintonske zveze Slovenije, ki ga je organiziralo Športno društvo Sele-Vrhe, in sicer 1. turnir do 11 let. Povabilu na turnir so se poleg dveh domačih klubov (ŠD Sele-Vrhe in BK Karizma) odzvali vsi večji slovenski klubi. Tekmovanja se je udeležilo 27 igralcev in 16 igralk, skupno 43 tekmovalcev, ki so dodobra ogreli telovadnico OŠ Muta, kjer je potekal turnir in tako pričaralo badmintonsko vzdušje na tem koncu Slovenije.

Matic Cerar (BK Medvode) se je v tekmovanju posamezno po zelo izenačenem finalu (21:19, 21:23, 21:19) veselil prvega mesta, medtem ko je drugo mesto pripadalo Nikiti Peshekhonovu (BK Mladost). V tekmi za tretje mesto je bil prepričljivejši Tim Škrlj (BK Mirna), ki je uspešno premagal Sama Stanovnika (BK Medvode).

Izenačeno finale je potekalo tudi pri deklicah v tekmovanju posamezno, kjer je Anja Blazina (BK Ljubljana) uspešno premagala Ivo Koša (BK Mladost) po treh odigranih setih (21:12, 19:21, 21:17). Za tretje mesto je bila uspešnejša Kaja Litrop (BK Mladost), ki je dobila dvoboj proti Tinkari Alič (BK Olimpija).

Tekmovanja dvojic smo še z večjim zanimanjem spremljali domačini, saj so v tem delu tekmovanja bili uspešni tudi naši igralci.

Pri dečkih sta največ prikazala naveza Tevž Ornik in Tim Škrlj (BK Mirna), ki sta suvereno zasedla prvo mesto. Drugo mesto je pripadlo Maticu Cerarju in Samu Stanovniku (BK Medvode). V tekmovanju za tretje mesto pa sta morala domača igralca v navezi Lovro Jovan in Nitai Tarkuš (ŠD Sele-Vrhe) priznati premoč po treh odigranih setih Anelu Pahorju in Nikiti Peshekhonovu, ki sta tako osvojila tretje mesto (16:21, 21:7, 21:9).

Najbolj napeto je bilo v zaključnem delu tekmovanj pri deklicah, saj so končna mesta odločali trije odigrani seti. V finalni tekmi (14:21, 21:17, 21:14) sta Kaja Litrop in Iva Koša (BK Mladost) osvojili prvo mesto v dvoboju proti Anji Blazina in  Tinkari Alič (BK Ljubljana/BK Olimpija). Koroško-štajerska naveza Tamara Kozamurnik in Mia Gleich (ŠD Sele-Vrhe/BK Branik) je prinesla tretje mesto, medtem ko sta se morali po ogorčenem dvoboju zadovoljiti s četrtim mesto (21:18, 19:21, 21:14) Nina Gleich in  Tija Horvat (BK Branik/BK Mladost).

Igralcem, trenerjem in staršem se iskreno zahvaljujemo za vašo udeležbo na tekmovanju in za pošteno navijanje na prvem tovrstnem tekmovanju na Koroškem. Zahvala tudi Športni zvezi Muta, preostalim sodelujočim pri organizaciji in sponzorju tokratnega tekmovanja Zavarovalnici Triglav, da smo s skupnimi močmi uspešno izpeljali tekmovanje. V upanju, da se kmalu vnovično vidimo, vas lepo pozdravljamo.