To nedeljo, 18. 11. 2018, je v telovadnici Osnovne šole Muta potekal uvodni turnir v badmintonu, ki šteje za 66. KBJL. Če je v preteklih letih bil ta turnir nekoliko slabše obiskan, je letos kljub nedeljskem terminu postregel z rekordno udeležbo, ki se je približala že številki 40!

Tekmovanje se je odvijalo v 4 jakostni skupini in sicer moški A posamezno, moški B posamezno, ženske A posamezno in kot novost v letošnji sezoni ženske B dvojice. K večji udeležbi so poskrbeli tudi naši najmlajši upi, ki so prišli nabirati pomembne izkušnje hkrati pa so tudi presenetili kljub svoji mladosti z njihovo igro predvsem pa borbenostjo. Še več – v ženski konkurenci so mladinke presenetile do te mere, da so v A jakostni skupini osvojile sam vrh: Kara Zorman (ŠD Sele-Vrhe) je osvojila prvo mesto, ki je v finalu premagala Almo Sekereš (BK Karizma). Tretje mesto je osvojila Andreja Preložnik.

V moški A jakostni skupini ni prišlo do večjih presenečenj, saj je Uroš Abraham ponovno dokazal, da spada v sam vrh tekmovalcev na Koroškem ter v finalu premagal Lenarta Žubra. Boštjan Klemenčič (vsi ŠD Sele-Vrhe) pa je v tekmi za tretje mesto premagal Bojana Trosta (BK Črna).

Potek moške B skupine je bil zanimiv, kjer so mlajši tekmovalci “kradli” sete izkušenješim tekmovalcev vendar jim je za preboj do vidne uvrstitve manjkalo še nekaj izkušenj in športne sreče. Tako je na koncu osvojil B jakostno skupino Aleš Mlakar (ŠD Pameče-Troblje), Denis Sedovšek (ŠD Rekreator) drugo mesto, tretje pa je pripadalo Martinu Gornjecu (ŠD Pameče-Troblje).

Za konec pa so se odigrale ženske dvojice (novost v tej sezoni), kjer je dosegla prvo mesto naveza B. Oder/A. Sekereš (BK Karizma), drugo mesto A. Preložnik/K. Zorman (Radlje/ŠD Sele-Vrhe) in tretje D. Laznik Mori/K. Pokeržnik (ŠD Rekreator).

Organizatorju ŠZ Muta se zahvaljujemo za izvedbo tekmovanja in pogostitev ter sponzorju tekmovanja pizzeriji Zajnadler.